bewerken van bot?
- Constance Geeve
- Zeer actief lid
- Berichten: 628
- Lid geworden op: vrijdag 11-01-2008, 10:17
- Ervaring: Overig
- Woonplaats: Hellevoetsluis
- Contacteer:
bewerken van bot?
Hi all,
Ik heb een k9 hoektand waar ik een zetkast voor moet maken en er zat nog bot aan. Nu heb ik gemerkt dat bot makkelijk te bewerken is en wil ik eens proberen om daar iets mee te doen, maar ik weet niet wat voor bot ik moet nemen en waar ik dat kan halen. Bij de slager ofzo? En kook ik het dan eerst? Ik heb echt geen idee......
Ik heb een k9 hoektand waar ik een zetkast voor moet maken en er zat nog bot aan. Nu heb ik gemerkt dat bot makkelijk te bewerken is en wil ik eens proberen om daar iets mee te doen, maar ik weet niet wat voor bot ik moet nemen en waar ik dat kan halen. Bij de slager ofzo? En kook ik het dan eerst? Ik heb echt geen idee......
"Some people laugh because we're different... We laugh because they're all the same..... "
-
- Enthousiast lid
- Berichten: 138
- Lid geworden op: woensdag 27-10-2010, 11:42
- Ervaring: Overig
- Woonplaats: Oudeschild
bewerken van bot
Hallo Constance,
Bot kun je inderdaad halen bij een slager, natuurlijk niet die van de supermarkt die alleen verpakt verkoopt, maar een echte slager.
Heel mooi is Rund of varken.
Schenkel is ideaal, mooi dik bot. Schouderblad en rib wordt al heel snel te dun.
Je kookt het eerst goed uit totdat het vet eraf / eruit is.
Bewerken kun je het met zagen, vijlen, Dremel / hangboor noem maar op.
Hou het wel nat tegen het stuiven.
Werk je met de hangboor, gebruik dan lage snelheden ( stinkt anders verschrikkelijk ).
Naderhand kun je het eventueel kleuren door bv koken in thee.
Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel.
Groeten,
John
Bot kun je inderdaad halen bij een slager, natuurlijk niet die van de supermarkt die alleen verpakt verkoopt, maar een echte slager.
Heel mooi is Rund of varken.
Schenkel is ideaal, mooi dik bot. Schouderblad en rib wordt al heel snel te dun.
Je kookt het eerst goed uit totdat het vet eraf / eruit is.
Bewerken kun je het met zagen, vijlen, Dremel / hangboor noem maar op.
Hou het wel nat tegen het stuiven.
Werk je met de hangboor, gebruik dan lage snelheden ( stinkt anders verschrikkelijk ).
Naderhand kun je het eventueel kleuren door bv koken in thee.
Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel.
Groeten,
John
- @tjuh
- Zeer actief lid
- Berichten: 1340
- Lid geworden op: zondag 17-12-2006, 13:16
- Ervaring: Overig
- Woonplaats: A'dam
- Contacteer:
- akkasilver
- Zeer actief lid
- Berichten: 735
- Lid geworden op: zondag 06-04-2008, 21:25
- Ervaring: Gevorderd cursist (> 2 jr)
- Woonplaats: Amsterdam
- Contacteer:
- Constance Geeve
- Zeer actief lid
- Berichten: 628
- Lid geworden op: vrijdag 11-01-2008, 10:17
- Ervaring: Overig
- Woonplaats: Hellevoetsluis
- Contacteer:
Hahaha twee vliegen in 1 klap. Ik wilde 1 van de botten gebruiken die ik aan mijn honden geef. Die zijn al gekookt en zitten vol met smeerleverworst ofzo als je ze koopt. Dat eten ze eruit en als ik hem schoonkook kan ik daar dus wat mee gaan doen. Behalve dan boullion van trekken.......
"Some people laugh because we're different... We laugh because they're all the same..... "
- Precious Art
- Zeer actief lid
- Berichten: 1108
- Lid geworden op: dinsdag 15-04-2008, 9:08
- Ervaring: Professioneel goudsmid
- Woonplaats: Den Haag
- Contacteer:
Yep, Ik kreeg vroeger ook altijd de schenkels uit de soep die mijn schoonmoeder maakte. Leuke dingen mee gemaakt.
Houd er wel rekening mee dat het behoorlijk kan stinken, ha, ha.
Ik heb nu ook weer een schenkel liggen, maar ook een hoorn, waar ik iets mee wil.
Weet alleen nog niet wat.
Groetjes
Precious
Houd er wel rekening mee dat het behoorlijk kan stinken, ha, ha.
Ik heb nu ook weer een schenkel liggen, maar ook een hoorn, waar ik iets mee wil.
Weet alleen nog niet wat.
Groetjes
Precious
Groetjes,
Precious.
Maak fouten in het prettige besef dat de optelsom van je fouten "ervaring" wordt genoemd.
Precious.
Maak fouten in het prettige besef dat de optelsom van je fouten "ervaring" wordt genoemd.
- Briolet
- Actief lid
- Berichten: 456
- Lid geworden op: donderdag 16-08-2012, 9:57
- Ervaring: Amateur (geen cursist)
Re: bewerken van bot
Tja, bij mij heeft de supermarkt soms ook heel mooie schenkels liggen. En de meeste slagers slachten niet meer zelf, zodat ook bij hen het bot in het slachthuis achter blijft en niet in de winkel komt.John Gommans schreef:?natuurlijk niet die van de supermarkt die alleen verpakt verkoopt, maar een echte slager?
?Schenkel is ideaal, mooi dik bot.
-
- Enthousiast lid
- Berichten: 138
- Lid geworden op: woensdag 27-10-2010, 11:42
- Ervaring: Overig
- Woonplaats: Oudeschild
[/quote]Tja, bij mij heeft de supermarkt soms ook heel mooie schenkels liggen. En de meeste slagers slachten niet meer zelf, zodat ook bij hen het bot in het slachthuis achter blijft en niet in de winkel komt.[quote]
Heel mooi als je een supermarkt hebt die dat in zijn assortiment heeft.
Bij mij vindt je dit niet in de supermarkt, misschien omdat we hier nog een aantal zelf slachtende slagers hebben.
Groeten
John
Heel mooi als je een supermarkt hebt die dat in zijn assortiment heeft.
Bij mij vindt je dit niet in de supermarkt, misschien omdat we hier nog een aantal zelf slachtende slagers hebben.
Groeten
John
- Lize Bouwman
- Enthousiast lid
- Berichten: 194
- Lid geworden op: zondag 15-01-2012, 14:50
- Ervaring: Semiprofessioneel goudsmid
- Woonplaats: Hilversum
- Contacteer: