Pagina 1 van 1

Structuur maken

Geplaatst: maandag 07-10-2019, 19:33
door Emi
Ik zou graag een zilveren ring willen maken waarbij de oppervlakte versmolten lijkt het is geen strakke draad meer. Hoe doe je dat? En is dit ook met goud te doen?

Re: Structuur maken

Geplaatst: dinsdag 08-10-2019, 12:12
door Erika
Reticuleren
Ja dat is te doen, ligt eraan welk smelteffect je wilt wat je precies moet doen, maar als het goed is kan je cursusleider/goudsmid dit netjes uitleggen

Er zit wel wat verschil in goud en zilver in deze techniek, maar ook niet extreem veel

Je kan dus goed spelen met de vlam, vuur en de smelttrajecten van de verschillende legeringen :)

Re: Structuur maken

Geplaatst: dinsdag 08-10-2019, 13:01
door Evert J@n
Er zijn talloze filmpjes te vinden op YouTube, dat is handiger dan het hier te gaan uitleggen.
https://youtu.be/SCPo-GUmUXw

Re: Structuur maken

Geplaatst: dinsdag 08-10-2019, 15:28
door Herman
Hay Everet J@n
In het verleden heb ik een experiment gedaan om ook zo'n effect te kunnen maken op een plaatje , ik ben uitgegaan van de gedachte dat als ik alleen de bovenkant van een plaatje in een bepaalde smelt Phase wil krijgen dan moet ik de onderkant koelen tijdens het verhitten .
Ik heb op een steen een beetje Warmtestop pasta aangebracht waarop het plaatje zilver 925 heb gelegd , vervolgens met een kleine zuurstof /propaan vlam het oppervlak snel verhit en in een mum van tijd dit effect bereikt . Het experiment herhaald voor het echte plaatje en wederom succes .
download/file.php?mode=view&id=2765
voor het maken van een ring zou deze techniek ietsjes moeten worden aan gepast of je gaat uit van een plaatje dat je buigt .
Af metingen van dit plaatje 2x1 cm
Gr herman

Re: Structuur maken

Geplaatst: dinsdag 08-10-2019, 18:22
door Emi
Bedankt voor de informatie. Ik heb 10 jaar les gehad op een vrije academie, dus hobbymatig en zie vaak mooie dingen en vraag me af hoe dit gemaakt wordt. Met deze tips kan ik weer verder experimenteren. :thx: :thumbsup: